Koken in Portugal

Over mij

Met wie ga je dit avontuur aan?

Goede vraag! Ik ben Ingrid van den Arend en al ruim 30 jaar culinair redacteur, receptenschrijver, kookdocent, conceptbedenker, culinaire verhalenverteller en inspirator. Authentieke gerechten uit verschillende culturen uitproberen, daarmee experimenteren en de originele smaak naar boven krijgen, doen mijn hart sneller kloppen. Dit komt door de ambacht, traditie en de vaak prachtige verhalen die hierachter schuilen. Ik vind het heerlijk om over die verhalen, maar ook kooktips en handigheidjes te vertellen, anderen hierin mee te nemen en te laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om heerlijk en puur te koken.

Zo’n 10 jaar geleden heb ik Portugal ontdekt als fantastisch vakantieland. Het is een prachtig land met een veelzijdigheid aan natuur en cultuur en met een landelijke keuken die heerlijk, puur en eenvoudig is.

Eten is voor mij zoveel meer dan voedsel alleen. Samen koken is een eeuwenoude manier om te verbinden: de tuin met de keuken, de grond met het bord en de mensen met elkaar. Samen zoeken naar de beste smaakcombinaties, met bekende en onbekende producten.

Ik neem je er graag in mee! 

Ingrid van den Arend

Gun jij jezelf dit culinaire avontuur?

Of
Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Welkom! Waarmee kan ik helpen?