Koken in Portugal

De kookcursus

De kookcursus ‘De smaak van Ceghonas’ vindt plaats op een unieke locatie in Portugal. Jij regelt de vlucht naar Porto en ik verzorg de rest!

We gaan vijf dagen koken, genieten, uitproberen en samen ontdekken wat de Portugese keuken zo bijzonder maakt. De producten halen we zoveel mogelijk vers uit de eigen moestuin.

We bezoeken vier interessante locaties die met deze authentieke keuken te maken hebben. Denk hierbij aan een bezoek aan een ambachtelijke kaasmakerij, een rondleiding bij een wijnhuis op een prachtig landgoed, waar eerlijke en heerlijke wijn wordt gemaakt. Of de lokale weekmarkt waar van alles te koop is aan streekproducten en waar je kunt proeven en genieten van veel lekkers. 

Ook maak je kennis met de landelijke Portugese keuken die is gebaseerd op regionale verse producten, zoals vlees, vis, een schat aan olijfoliën, een diversiteit aan worsten, kazen en snacks, en een grote keur aan zoete lekkernijen en gebak.

We gaan zelf bekende en minder bekende gerechten maken. Naast de aanwezige uitgebreide keuken gaan we ook buiten aan de slag met de hout gestookte oven, de barbecue en de rookoven. Iedere keer weer met aandacht voor authentieke technieken en smaken.

Gun jij jezelf dit culinaire avontuur?

Of
Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Welkom! Waarmee kan ik helpen?